Home»Noutăți

Noutăți

Concursul ”Clujul cu flori” a ajuns la a doua ediție

Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului a lansat cea de a doua ediție a concursului Clujul cu Flori.

Festivitatea de premiere în imagini

Aici puteți viziona filmul evenimentelor decernării premiilor din cadrul Mişcării Clujul cu Flori.

Proiectul Clujul cu flori s-a încheiat oficial

Mişcarea Clujul cu Flori iniţiată şi organizată de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Clujului s-a încheiat în mod oficial în urma înmânării premiilor. În cadrul evenimentului au fost premiaţi atât câştigătorii categoriilor „Cel mai frumos balcon”, „Cea mai frumoasă faţadă” şi „Cea mai frumoasă fereastră”, cât şi cei care au obţinut premii speciale.

Au mai rămas cinci zile!

În data de 10 octombrie,  începând cu orele 18:00 la parterul imobilului situat pe str. Iuliu Maniu va avea loc festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului organizat de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Clujul şi denumit Clujul cu flori.

Au fost desemnați câștigătorii din cadrul mişcării Clujul cu flori!

În data de 20 septembrie juriul desemnat de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului a deliberat în ceea ce privește câștigătorii categoriilor cea mai frumoasă fereastră, cea mai frumoasă fațadă şi cel mai frumos balcon din cadrul mișcării Clujul cu flori. În cele ce urmează, facem public decizia juriului! 

Vă mulţumim!

Vă mulţumim pentru căldura cu care aţi răspuns la chemarea noastră şi interesul cu care aţi primit concursul pe care l-am organizat. Suntem recunoscători ‒ bineînţeles ‒ şi pentru balcoanele, terasele, respectiv faţadele împodobite cu muşcate, petunii şi multe alte flori de diverse culori. Înscrierea participanţilor a luat sfârşit, dar cea mai importantă etapă a concursului abia începe! În jurul datei de 10 septembrie, vom începe jurizarea „lucrărilor”, dar suntem de pe acum nerăbdători să înmânăm premiile.

Practici de grădinărit şi alte găselniţe similare

Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Clujului va participa la Zilele Culturale Maghiare din Cluj cu un stand ce va purta denumirea Clujul Înflorit. O invitată de seamă va fi doamna conferenţiar Tóthfalussy Veress Éva. Ea va oferi vizitatorilor sfaturi utile referitoare la grădinăritul ecologic, iar moderatoarea discuţiei va fi arhitectul peisagist László Kinga.

Interviu cu László Kinga despre secretele confecţionării decoraţiunilor florale

Şi mişcarea „Clujul cu flori” va avea un stand propriu la cea de a 8-a ediţie a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj. Unul dintre programele pe care le va oferi standul va fi confecţionarea decoraţiunilor florale prezentată de arhitectul peisagist László Kinga. Prezentarea va avea loc joi între orele 13–15. Am realizat un scurt interviu cu invitata noastră în cadrul căruia am întrebat-o despre tehnicile confecţionării decoraţiunilor florale şi despre preocupările ei profesionale.

Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului va participa la Zilele Culturale Maghiare

Pe durata celei de a 8-a ediții a Zilelor Culturale Maghiare Asociaţia pentru Înfrumusețarea Clujului, cel care a inițiat şi mișcarea „Clujul cu flori, va fi prezent cu stand şi program în strada Mihail Kogălniceanu. Aceste programe se vor derula între 17-19 august.

Interviu cu preşedintele Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Clujului

I-am adresat d-lui Szenkovics Dezső, preşedintele Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Clujului, o serie de întrebări legate de viitorul proiectului intitulat „Clujul cu flori”. Din răspunsurile primite am aflat şi care este floarea lui preferată. Să facem cunoştinţă cu unul dintre liderii asociaţiei!

Pornește proiectul pentru înfrumusețarea Clujului

În Orașul-Comoară ia startul o nouă inițiativă: Mișcarea Clujul cu Flori. Proiectul va începe în luna iulie și, timp de două luni, va mobiliza clujenii care locuiesc în centrul orașului să își înfrumusețeze cu flori ferestrele, terasele, fațadele locuințelor, iar pe cei din cartiere îi va încuraja să facă mai plăcute vederii spațiile verzi din fața caselor sau blocurilor în care locuiesc.