Home»Noutăți»Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului va participa la Zilele Culturale Maghiare

Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului va participa la Zilele Culturale Maghiare

Pe durata celei de a 8-a ediții a Zilelor Culturale Maghiare Asociaţia pentru Înfrumusețarea Clujului, cel care a inițiat şi mișcarea „Clujul cu flori", va fi prezent cu stand şi program în strada Mihail Kogălniceanu. Aceste programe se vor derula între 17-19 august.

În luna iunie al acestui an, Asociaţia pentru Înfrumusețarea Clujului a lansat un proiect nou şi inedit: mișcarea „Clujul cu flori". Scopul acestei inițiative este de a mobiliza cetățenii orașului în a îmbrăca Clujul în flori. Clujenii interesați în a participa la acest proiect nu trebuie să facă altceva, decât să fotografieze  terasele, balcoanele şi ferestrele îmbrăcate în flori şi să trimită până în data de 20 august cu ajutorul linkului http://orasulfrumos.ro/20170622formular-de-inregistrare.html. Astfel vor putea participa nu numai la înfrumusețarea orașului, ci şi la concursul pentru cea mai frumoasă fereastră, cel mai frumos balcon şi cea mai frumoasă fațadă. Anunțarea rezultatelor concursului şi premierea câștigătorilor va avea loc în jurul datei de 10 septembrie.

Cu scopul promovării acestui proiect şi a Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului, asociația va participa cu programe şi stand propriu la ediţia a 8-a a Zilelor Culturale Maghiare. Astfel la standul amenajat pe strada Kogălniceanu în ziua de joi, 17 august, între orele 11:00 – 13:00 cei interesaţi îl vor putea întâlni pe domnul Sándor Orbán, denumit şi „doctorul plantelor” şi vor putea primi răspunsuri la întrebările legate de unele boli întâlnite la flori şi plante ornamentale. În acelaşi zi, începând cu orele 13:00 copii interesaţi vor putea participa la un atelier de creare de ornamente florale, condus de Kinga László. Vineri, de la ora 11:00 asociaţia va organiza o întâlnire cu doamna Éva Veress, fermieră bio din Cluj, cine va împărtăşi cu cei interesaţi bune practici în grădinărit. Sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 la standul „Clujul cu flori" se va lansa un nou proiect iniţiat de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Clujului, schimbul de flori şi plante ornamentale. Acest proiect asigură posibilitatea iubitorilor de flori şi plante de a schimba unele exemplare cu plante noi sau pur şi simplu de a-şi îmbogăţi colecţia existentă cu noi exemplare.

Organizatorii vă invită să luaţi parte la programele asociaţiei.

Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului va participa la Zilele Culturale Maghiare