Home»Hírek»Kolozsvári Városszépítő Egylet programjai a magyar napokon

Kolozsvári Városszépítő Egylet programjai a magyar napokon

A 8. Kolozsvári Magyar Napok alatt a Virágos Kolozsvár mozgalom elindítója, a Kolozsvári Városszépítő Egylet is jelen lesz saját standdal és programjaival a Farkas utcában. Az egyesület által szervezett programokra augusztus 17–19. között lehet ellátogatni.

A Kolozsvári Városszépítő Egylet újszerű projektet indított el idén nyáron: a Virágos Kolozsvár mozgalmat. A kezdeményezés célja, hogy a város lakóinak segítségével virágba borítsa Kolozsvárt. A közös akcióban részt venni kívánó kolozsváriak csupán csak annyit kell tegyenek, hogy a virággal feldíszített ablakaikat, teraszaikat lefotózzák és ezek beküldésével pályázhatnak a legszebb virágos ablak, legszebb virágos erkély és legszebb virágos homlokzat kategóriákban. Pályázataikat augusztus 20-ig küldhetik be a következő linken: http://varosszepito.ro/kolozsvari-varosszepites-palyazasi-urlap.html. A szeptember 10-ei eredményhirdetést követően egy nyilvános esemény keretében vehetik át a nyertesek az elismerő okleveleket és díjakat.

A mozgalom népszerűsítése és a Kolozsvári Városszépítő Egylet megismertetése céljából az egyesület saját programmal vesz részt a 8. Kolozsvári Magyar Napokon. Ennek keretében csütörtökön, augusztus 17-én 11 órától Orbán Sándor növényorvossal találkozhatnak az érdeklődők, aki különböző szobanövények és kültéri növények megbetegedéseire és kezelési módjaira hívja fel a figyelmet. Őt követi 13 órától a László Kinga által irányított gyerekfoglalkozás, amely a virágdíszkészítés örömeibe vezeti be az érdeklődőket. A pénteki napon igazi kerti praktikákat lehet hallani Veress Éva kolozsvári biogazdától, aki 11 órától fogadja az érdeklődőket a Virágos Kolozsvár standnál. Szombaton, három órán keresztül, reggel 10 órás kezdéttel virág csere-berére kerül sor, ahol új gazdára találhatnak az elcserélésre szánt dísznövények, továbbá az esemény által a szobanövényés virágkedvelők újabb virágszerzeményekkel bővíthetik gyűjteményeiket.

A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak a programokra. A Virágos Kolozsvár mozgalomról itt lehet bővebben olvasni: http://varosszepito.ro/viragos-kolozsvar.html

 

 Kolozsvári Városszépítő Egylet programjai a magyar napokon